1946 - 2000

Historie společnosti Held od roku 1946 do roku 2000

1946
Po druhé světové válce, v roce 1946, se rodina Heldů přestěhovala z Čech do bavorského města Burgberg, a zároveň sem přestěhovala i svoji firmu na výrobu rukavic. Edgar Held byl již tehdy vyhlášeným odborníkem na výrobu rukavic a spolu se svojí ženou Ernou měli jasnou vizi - stát se nejlepším a nejznámějším výrobcem rukavic v celém Německu.

1979
Firma Held se začíná soustředit výhradně na produkty pro motorkáře. Spojuje se s 11násobným mistrem Evropy v motokrosu Erwinem Schmiderem a vyvíjí vůbec první specializované rukavice pro motokros. V této době je firma Held již uznávaným průkopníkem v oblasti produktů pro motorkáře.

1983
Významný mezník v historii firmy Held. Ve spolupráci s nejúspěšnějším německým silničním motocyklovým závodníkem všech dob, Antonem "Toni" Mangem, vyvíjí revolučně nové sportovní motocyklové rukavice. Zkušenosti tohoto pětinásobného mistra světa tříd 250 a 350GP daly vzniknout vysoce pokročilé generaci rukavic, která se stala základem všech moderních sportovních motocyklových rukavic.

1985
Inovace se stává synonymem značky Held - v roce 1985 přichází na trh jako první na světě s vysoce kvalitními tankvaky s magnetickým způsobem přichycování. Silné magnety všité do speciálních kapes se od té doby staly standardem díky jejich pevnému sezení na nádrži a také díky tomu, že zamezují poškrábání laku na nádrži. Tankvaky Held byly navíc barevně sladěné s tehdejšími nejpopulárnějšími modely motocyklů.

1991
Na trh přichází první textilní motocyklové oblečení a firma Held je opět na čele jeho vývoje.

1992
Held představuje celosvětově první motocyklovou kombinézu z klokaní kůže, a to o téměř deset let dříve, než z tohoto jedinečného materiálu začali vyrábět i ostatní výrobci. Dnes jsou z této extrémně lehké a mimořádně odolné kůže šité téměř všechny high-endové závodní kombinézy.

1996
Firma Held slaví 50. výročí své existence a získává první z mnoha čtenářských ocenění časopisu Motorrad v anketě o nejlepší německou značku - titul Best Brand.
Nabídka produktů pro motorkáře se již několikanásobně rozšířila a zahrnovala již kompletní portfolio - boty, kalhoty, bundy, kombinézy, přilby a také textilní i kožené brašny.

1998
V reakci na požadavky trhu přichází Held s vlastní řadou cenově dostupných kvalitních helem.

Sdílejte :

© 1996 - 2024 A Spirit a.s. | Všechna práva vyhrazena.